مزایا و معایب انرژی خورشیدی چیست؟

مزایا و معایب انرژی خورشیدی چیست

مزایا انرژی خورشیدی چیست


وجود انسان به انرژی خورشیدی وابسته است و افزایش و کاهش آن باعث انقراض گونه های مختلف گیاهی، حیوانی و انسانی روی زمین می شود. البته پیشرفت تکنولوژی امروزه افراد را به استفاده از این انرژی رایگان تشویق می کند.پس بسیار سوال مهمی ست که مزایا و معایب انرژی خورشیدی چیست؟
حتماً تبلیغاتی در مورد مزایا و معایب انرژی خورشیدی در مکان های مختلف دیده اید. حتی ممکن است تصمیم به خرید و نصب پنل های خورشیدی گرفته باشید. بهتر است ابتدا از جنبه های متفاوت این تصمیم گیری مطلع شوید، مشخص کنید که آیا این پنل ها شما را در معرض خطر قرار نمی دهند و درک کنید که چه خواسته هایی را برآورده می کنند.

مزایا و معایب انرژی خورشیدی را بشناسیم!

خورشید بدون شک یکی از قوی ترین منابع انرژی طبیعت است. بخش کوچکی از این انرژی توسط انسان ها با کمک پنل های خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که استفاده از این انرژی آسیب های زیست محیطی ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی را کاهش می دهد. به طور قابل توجهی بر کاهش هزینه های اقتصادی نیز تأثیر می گذارد.
پنل های خورشیدی که از سلول های خورشیدی ساخته شده اند هم اکنون به دلیل رشد روزانه حامل های انرژی از سایر منابع تولید انرژی در خانواده ها پیشی گرفته اند.

مزایای انرژی خورشیدی

  • خورشید منبع انرژی تجدید پذیر
    به گفته دانشمندان، زمانی که خورشید بمیرد، حداقل تا 5 میلیارد سال دیگر همچنان نور خورشید وجود خواهد داشت. در نتیجه، ماهیت تجدید پذیر آن مهمترین عامل در میان تمام مزایایی است که شرح داده خواهد شد.
    در سرتاسر کره زمین، بشر به این انرژی دسترسی دارد و هر چقدر هم که از آن استفاده شود، تمام نخواهد شد حداقل نه به این زودی.
  • پرداخت قبض برق کمتر و پس انداز بیشتر!
    استفاده از انرژی خورشیدی تولید شده توسط پانل ها به طور قابل توجهی هزینه ها را کاهش می دهد. زیرا نصب پنل باعث کاهش انرژی مورد نیاز برای روشنایی یا گرمایش آب می شود. علاوه بر این، اگر بخشی از شبکه تولید و توزیع برق هستید، برای انرژی الکتریکی اضافی که تولید می کنید به شما هزینه پرداخت می شود. این مستلزم تثبیت جایگاه شما به عنوان یک تولید کننده عمده انرژی است.با توجه به گزینه فروش این انرژی اضافی، پس انداز شما افزایش می یابد. این کار به عنوان یکی از سودآورترین و بلند مدت ترین استراتژی های سرمایه گذاری در کشورهایی با ساعات طولانی روز در نظر گرفته می شود.
    علاوه بر این، در حالی که هزینه قبوض برق طی سال های اخیر افزایش یافته است، بهره گیری از انرژی خورشیدی به کمک پنل ها می تواند باعث صرفه جویی در هزینه شود. اگر می خواهید مصرف انرژی خود را کاهش دهید، نصب پنل های خورشیدی گزینه ارجح است.
ساخت پنل انرژی خورشیدی
معایب انرژی خورشیدی

معایب انرژی خورشیدی

قطعا می دانید هر وسیله ای مزایا و معایبی نیز دارد. اگر ما بخواهیم به صورت خلاصه معایب انرژی خورشیدی را بگوییم می توانیم به صورت زیر اشاره کنیم:

  • اشغال فضای زیاد
  • گران بودن ذخیره سازی انرژی خورشیدی
  • وابستگی به شرایط آب و هوایی

کاربردهای وسیع انرژی خورشیدی در مناطق دور افتاده

به لطف انرژی خورشیدی می توان از آن برای اهداف مختلف استفاده کرد. مکان هایی وجود دارد که می توان از انرژی فتوولتائیک برای تولید گرما و برق بدون دسترسی به زیرساخت های انرژی سنتی بهره برد. به منظور ایجاد آب آشامیدنی در وسط یک بیابان، تقطیر آب نیز کاربرد ارزشمندی از انرژی خورشیدی خواهد بود.
علاوه بر این، در حال حاضر از پنل های خورشیدی برای ساخت سازه های مسکونی و تجاری، از جمله پنجره های خورشیدی شفاف استفاده می شود.
جالب است بدانید که استفاده از پنل های خورشیدی در این مکان ها حتی باعث درآمدزایی نیز می شود. زیرا حتی بدون دسترسی به شبکه سراسری توزیع برق نیز می توانند با پشتیبانی آن اقدام به راه اندازی وسایل برقی کنند. ساده ترین مثال این است که افراد در مناطق دور افتاده میوه های باغ را با استفاده از انرژی خورشیدی خشک نموده و در بازارهای شهری به فروش برسانند.

نگهداری راحت و آسان پنل های خورشیدی

اغلب اوقات، سیستم های خورشیدی نیازی به تعمیر و نگهداری خاصی ندارند و می توانند به سادگی با تمیز کردن دوره ای مفید باشند. البته مشاغل حرفه ای خدمات تعمیر و نگهداری لازم را با مقرون به صرفه ترین قیمت ارائه می دهند. علاوه بر این، اکثر شرکت های تولید کننده پانل 20 تا 25 سال ضمانت کالاهای خود را ارائه می دهند.
احتمال ساییدگی و پارگی در این پانل ها اساساً وجود ندارد زیرا فاقد هر گونه قسمت متحرک هستند. اینورترها از جمله قطعاتی هستند که بعد از پنج تا ده سال نیاز به تعویض دارند. زیرا آنها به طور مداوم انرژی خورشیدی را به گرما و برق تبدیل می کنند.
برای استفاده هر چه مؤثرتر از این ابزار، گاهی اوقات اجزای اضافی پنل های خورشیدی مانند سیم ها باید مدیریت شوند. در مجموع، هزینه های نگهداری و تعمیر پنل خورشیدی نسبتاً کم خواهد بود.

نگهداری آسان پنل های خورشیدی
نگهداری راحت پنل های خورشیدی
سخن پایانی

با در نظر گرفتن مزایا و معایب انرژی خورشیدی، قبل از خرید حتماً اقدامات احتیاطی خاصی را انجام دهید. این امکان وجود دارد که پانل های خورشیدی پشت بام همه به خوبی کار نکنند. این پانل ها مزایایی را ارائه می دهند که شامل افزایش و کاهش نرخ قبض انرژی، مانند هر ابزار بهره وری خانگی است. خرید و نصب پنل نیاز به سرمایه گذاری دارد. اگرچه شروع آن می تواند کمی گران باشد، اما شما وارد یک سرمایه گذاری کم خطر و با بازده بالا می شوید.

سوالات متداول مزایا و معایب انرژی خورشیدی چیست؟

  1. قیمت صفحه های خورشیدی چقدر است؟
    به دلیل شرایط اقتصادی و تورم در جامعه نمی توان قیمت دقیقی ارائه کرد. قیمت ها دائما در حال نوسان هستند.
  2. نصب پنل انرژی خورشیدی چگونه انجام می گیرد؟
    برای نصب می توانید از افراد با تجربه در این حوزه کمک بگیرید. زاویه نصب، استحکام سازه و مهر و موم کردن پیچ ها باید با دقت انجام بگیرد.
  3. مزایا و معایب انرژی خورشیدی چیست؟
    انرژی خورشیدی علی رغم مزایای زیادی که دارد از جمله کاهش مصرف انرژی و پایین آوردن هزینه قبض برق، معایبی نیز دارد. مانند اینکه هزینه نصب و اجرای آن تقریبا زیاد است. همچنین انرژی خورشیدی کاملا بدون آلودگی است و باعث انتشار گازهای سمی نمی شود.
اگر مطلب را دوست داشتید امتیاز دهید!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − ده =