تفاوت رله اضافه بار با بیمتال چیست؟

تفاوت رله اضافه بار با بیمتال چیست

تفاوت رله اضافه بار با بیمتال


رله ها تجهیزات بسیار کاربردی هستند که در موارد بسیاری استفاده می شوند. در بیشتر دستگاه های برقی رله را به عنوان یک کنترل کننده موثر در نظر می گیرند. این وسیله در جهت حفاظت نیز استفاده می شود. رله ها انواع مختلفی دارند که ما در این مطلب قصد داریم این سوال که تفاوت رله اضافه بار با بیمتال چیست را به طور جامع مورد بررسی قرار دهیم.

فرق بین رله اضافه بار با بیمتال

در اصل رله اضافه بار همان کار رله بیمتال را انجام می دهد و مکان قرار گیری آن پس از کنتاکتور است. در این زمینه تفاوت هایی نیز وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان میکنیم.

  • نحوه عملکرد
    رله بیمتال به شکل مکانیکی و با کمک حرارت خط است.
    در مقابل رله اضافه بار توسط ترانس جریان های کوچک که روی هر خط وجود دارند عمل میکند و فرایند خواندن جریان مدار را انجام می دهد. چنانچه در این میان وضعیت over load ایجاد شود اقدام به قطع کردن فرمان مدار خواهد کرد و این پروسه را به شکل الکترونیکی انجام می دهد.
  • از دیگر تفاوت های رله اضافه بار با بیمتال در این است که حرارت محیط می تواند روی کارکرد رله بیمتال تا حدودی تاثیر بگذارد ولی در مورد رله اضافه بار این موضوع صدق نمیکند و این رله تحت تاثیر درجه حرارت محیط قرار نخواهد گرفت.
  • ساختار رله بیمتال به شکلی است که در مدار قدرت به سه فاز متصل می باشد اما رله اضافه بار متشکل از سه سوراخ است. از این سوراخ ها سه فاز مختلف عبور می کنند رله نیز در جهت نمونه برداری از هر یک از این فازها عمل می کند.در این بین بهتر درباره اینکه کاربرد کنتاکتور در تابلو برق چیست؟ بیشتر بدانید.
معرفی رله بیمتال
معرفی رله بیمتال چیست

تابلو برق سه فاز

معرفی رله بیمتال

برای آنکه تفاوت رله اضافه بار با بیمتال را بهتر درک کنید بهتر است کمی در مورد آن ها اطلاعات کسب نمایید. داخل این نوع رله ها سه تیغه وجود دارند که در این میان چند حلقه به دور سیم دارنده جریان پیچیده می شوند. اگر جریان اضافی در این بین عبور کند هادی ها گرم خواهند شد. این گرما به رله انتقال پیدا میکند و در نهایت باعث تغییر شکل تیغه آن می شود.

اگر در هر یک از بی متال ها جنبشی ایجاد شود به اهرم داخل آن ها نیز فشار زیادی وارد می گردد. این فشار در نهایت باعث می شود که اهرم جا به جا شود. میکروسوئیچی در این بخش وجود دارد که دارنده کنتاکت تبدیل باز و بسته است. این میکروسوئیچ بر اساس این فرایندها تغییر موقعیت داده و اقدام به جداسازی مدار فرمان میکند. یکی از مزایای رله های بیمتال این است که قابل تنظیم می باشند.

برخی از مدل های این رله دارای کلیدهایی هستند که برای دو وضعیت دستی و خودکار طراحی شده اند. این موضوع به این مفهوم است که در شرایط دستی پس از فرایند انقطاع بی متال باید اقدام به فشردن دکمه RESET نمایید. این کار موجب می شود که رله به شرایط قبلی خود برگردد. در وضعیت خودکار نیز پس از گذشت مدت زمان مشخصی رله بیمتال به شرایط اولیه خود باز می گردد.

معرفی رله اضافه بار

یکی از تجهیزات الکتریکی بسیار کاربردی رله اضافه بار است. این رله برای این منظور طراحی و تولید شده که امنیت موتورها را در مواقعی که با بار اضافه مواجه می شوند تامین کند. این رله نقش بسیار مهمی در جهت محافظت در مقابل بار بیش از اندازه ایفا میکند. این بارها باعث گرم شدن موتور می گردند.

عملکرد رله های اضافه بار به شکل لحظه ای است و جریان را در بازه های زمانی مختلف مانیتور می کنند. از این رله کاربردی میتوان در هر دو شرایط تشخیص خطا و اضافه بار بهره گرفت. این تجهیزات در مواقعی که جریان شدید کشیده شود اقدام به غیر فعال سازی دستگاه می کنند. این رله های کاربردی در جهت محاسبه مشخصات گرمایشی موتور نیز می توانند سودمند عمل کنند. یکی از ویژگی های مهم رله های اضافه بار این است که مانع از خاموش و روشن شدن ناگهانی موتور می شوند.

رله اضافه بار
درباره رله اضافه بار
سخن آخر

در این مطلب به بررسی تفاوت رله اضافه بار با بیمتال پرداختیم و مسائل پیرامون آن ها را بررسی کردیم. این رله ها بسیار کاربردی هستند و هر یک از آن ها نیز ویژگی های منحصر به فردی دارند. در زمان خرید باید دقت کنید که رله مناسبی را انتخاب نمایید. بهتر است نوع باکیفیت این رله ها را خریداری کنید تا از متریال مرغوبی در ساخت آن ها استفاده شده باشد. این موضوع باعث می شود که بهترین کارایی را داشته باشند.
اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید می توانید با ما تماس بگیرید. کارشناسان مجرب ما به طور کامل شما را در این زمینه راهنمایی خواهند کرد.

سوالات متداول تفاوت رله اضافه بار با بیمتال چیست؟

  1. منظور از رله اضافه بار مغناطیسی چیست؟
    نحوه عملکرد این نوع رله اضافه بار به شکلی است که از جاری شدن الکتریسیته به سمت موتور جلوگیری میکند و این کار را با تشخیص قدرت میدان مغناطیسی انجام می دهد. رله های مغناطیسی نسبت به دمای محیط از خود حساسیت نشان نمی دهند. استفاده از این مدل رله در مکان هایی که در دمای محیط تغییرات ناگهانی رخ می دهد انتخاب مناسبی است.
  2. رله اضافه بار الکترونیکی چیست؟
    رله اضافه بار الکترونیکی همانطور که از نامش مشخص است از قطعات الکترونیکی در جهت مانیتور کردن مداوم جریان بهره می برد. ساختار این مدل ها به صورتی است که محدوده قابل تنظیمی از جریان را به منظور حفاظت در مقابل افت فاز ارائه می دهند. این رله ها قابلیت این را دارند که به شکل اتوماتیک ریست شوند.
  3. چگونه میتوان از رله اضافه بار در مدار استفاده نمود؟
    رله های اضافه بار عموما همراه با کنتاکتورهای موجود در مدار مورد استفاده قرار می گیرند. این رله ها به شکل سری به موتور وصل می گردند. این نوع رله ها قادر به حفاظت از اتصال کوتاه نیستند و همیشه باید آن ها را به همراه تجهیزات محافظ اتصال کوتاه به کار برد. عدم توجه به این موضوع باعث می شود که اگر اتصال کوتاهی در موتور ایجاد گردد باعث آسیب دیدگی آن شود.
5/5 - (3 امتیاز)

2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =