میزان برق مصرفی در سیستم های گرمایشی

میزان برق مصرفی در سیستم های گرمایشی

میزان برق مصرفی در سیستم های گرمایشی چقدر است؟


هوای سرد زمستانی، همواره یکی از چالش‌ های بزرگ زندگی است. در این فصل، سیستم ‌های گرمایشی به عنوان نجات ‌دهنده‌ های ما عمل می ‌کنند، اما آیا به هر دلیلی به ذهن می ‌رسید که چقدر این سیستم‌ ها به مصرف انرژی و برق نیاز دارند؟ با یک نگاه عمیق‌ تر به میزان برق مصرفی در سیستم های گرمایشی، خواهید دید که چه اندازه از منابع انرژی استفاده می ‌شود و چگونه می‌ توان با استفاده از روش ‌های صحیح، مصرف برق را به حداقل رساند. در اینجا، با بررسی میزان برق مصرفی در سیستم های گرمایشی از زوایای مختلف، به دنبال پاسخ به این سوالات هستیم.

میزان مصرف برق در سیستم ‌های گرمایشی و سرمایشی

خوب است بدانید که مصرف برق یا همان انرژی الکتریکی در سیستم ‌های تهویه مطبوع جدید که از تکنولوژی ‌های پیشرفته مانند اینورتر بهره‌مند هستند، به میزان قابل توجهی کم است و نرخ مصرف برق آنها مقرون به صرفه است. در تجهیزاتی از قبیل سیستم های تهویه، فن ها و تجهیزات کنترلی هستند که از برق استفاده می کنند، که می توان با بررسی برچسب انرژی آن ها به میزان مصرفشان پی برد.

جهت خرید محصولات مربوط به سیستم های گرمایشی، به این موضوع توجه داشته باشید که چنانچه برچسب انرژی آن ها A بود، میزان برق مصرفی آن ها کمتر از سیستم های دارای برچسب انرژی B و یا کمتر است.

عوامل تاثیرگذار بر میزان برق مصرفی سیستم های گرمایشی

میزان برق مصرفی در سیستم های گرمایشی بستگی به نوع سیستم و دستگاه مورد استفاده دارد. برای مثال:

  • در سیستم های گرمایش مرکزی که از رادیاتورها یا اجاق‌ های گاز یا الکتریکی استفاده می‌کنند، میزان برق مصرفی بیشتر به میزان مصرف گاز یا برق برای تولید حرارت و کارکرد دستگاه‌ های پمپ های گرمایش مربوط می ‌شود.
  • در سیستم‌ های گرمایش هوایی مانند بخاری ‌های برقی یا فن‌ های گرمایشی، برق مصرفی مستقیماً برای ایجاد گرما توسط دستگاه‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرد.
  • معمولاً برق مصرفی در سیستم‌ های گرمایشی میزان محدودی از کل مصرف انرژی خانه را تشکیل می ‌دهد، اما می ‌تواند به میزان قابل توجهی در مصرف انرژی موثر باشد، به ویژه در فصل ‌های سرد سال.
  • مصرف گاز در سیستم‌ های گرمایشی از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا این سیستم ‌ها به عنوان یکی از عوامل اساسی و تأثیرگذار در هزینه‌ های مصرف انرژی ساختمان‌ ها و منازل، ایفای نقش می‌ کنند. این سیستم ‌ها برای تأمین گرما در فصل زمستان و همچنین سرما در فصل تابستان برای ساختمان‌ ها استفاده می ‌شوند.

    مصرف برق کولرهای گازی
    مصرف برق در کولرهای گازی چقد است؟

معرفی انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی

سیستم‌ های تهویه مطبوع انواع گوناگونی دارند که برخی از آنها عبارتند از:

  1. سیستم های غیرصنعتی و صنعتی
    سیستم های گرمایشی و یا سرمایشی یا مصرف خانگی دارند و یا به صورت صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
  2. کولر گازی (اسپلیت)
    از این محصول هم به صورت خانگی و هم در فضاهای اداری مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. هیتر تابشی یا گرمایش تابشی
    سیستم‌ های مرکزی یا گرمایش از کف

میزان مصرف برق در کولرهای گازی

از کولر های گازی هم برای گرمایش و هم سرمایش استفاده می شود؛ این محصول با چرخش معکوس در فصل سرما، فضا را گرم و در فصل گرما، جهت تولید هوای سرد مورد استفاده قرار می گیرند.

با بهره ‌گیری از فناوری چرخش معکوس، این سیستم‌ ها می‌ توانند گرما را از هوای بیرون جذب کرده و فضای داخلی را گرم کنند و بالعکس.

به راحتی می توان این سیستم های تهویه مطبوع را نصب و تنظیم کرد، لازم به ذکر است که مصرف انرژی آن ها نسبت به بخاری های معمولی بیشتر است. شما می توانید با استفاده از کولر گازی، در فصل گرما، از خنکی بیشتر لذت ببرید و در فصل سرما، فضا را به سرعت و به راحتی گرم کنید.

کاهش میزان مصرف برق سیستم های گرمایشی توسط این محصول، مزیت فوق العاده آن ها است که در طراحی های مدرن می توانید این موضوع را مشاهده کنید. به سیستم هایی که هم به صورت گرمایشی و هم به صورت سرمایشی عمل می کنند، دو زمانه نیز می گویند.

زیرا اسپلیت‌ ها، المنتی برای تولید گرما ندارند و مصرف برق آنها نیز زیاد نیست، بنابراین می‌ توانید در هر حالت گرمایشی یا سرمایشی از چنین سیستم‌ هایی استفاده کنید که نرخ مصرف انرژی آن ها یکسان است.

میزان مصرف برق در سیستم گرمایش از کف

بعضی از سیستم‌ های تهویه از میزان کمتری برق و گاز استفاده می ‌کنند، که یکی از آنها سیستم گرمایش از کف ساختمان است و به عنوان آخرین تجهیزات و به ‌روزترین تکنولوژی‌ ها شناخته می ‌شوند.

در این سیستم‌ ها، لوله‌ های آب گرم در بین لوله‌ های دیگر در کف ساختمان قرار می ‌گیرند و عملکردی مانند موتورخانه و پکیج دارند. این نوع تجهیزات هیچ فضایی را اشغال نمی‌ کنند و در کف هر واحد ساختمانی نصب می‌ شوند. این سیستم ‌ها گرما را در تمام مساحت منزل به صورت یکنواخت پخش می‌کنند و مصرف برق و گاز آنها نیز بسیار کم است.

میزان مصرف گاز در سیستم گرمایشی GHP

سیستم GHP، از جمله سیستم ‌های گرمایشی و سرمایشی به روزی است که مصرف برق و گاز در آنها بسیار کم است و به همین دلیل استفاده از آنها بسیار مقرون به صرفه است زیرا مصرف انرژی آنها کمتر است. ماده اصلی این سیستم برای استفاده، گاز شهری می باشد و به همین دلیل این سیستم را قادر ساخته که مقدار زیادی حرارت و گرما را در داخل فضای ساختمان پخش کنند.

میزان مصرف گاز در سیستم گرمایشی GHP
میزان مصرف گاز در سیستم گرمایشی GHP

میزان مصرف گاز در این سیستم‌ ها خوشبختانه کم است و از مصرف بهینه ‌ای برخوردار هستند. سیستم GHP دارای ویژگی‌ های منحصر به فردی است و قابلیت گرما دهی اقتصادی بالایی دارد.

ساختمان ها و اماکنی که به گاز شهری دسترسی دارند، می توانند این سیستم را به دلیل راندمان بالایش انتخاب کنند، مزیت قابل توجه این سیستم ها به عنوان سیستم های گرمایشی، هزینه مصرف انرژی آن هاست که به دلیل استفاده از گاز شهری، بسیار مقرون به صرفه است.

میزان مصرف گاز در سیستم گرمایشی شومینه

تا اینجای مقاله به سیستم های گرمایشی فوق العاده ای اشاره کردیم که استفاده از هریک از آن ها مقرون به صرفه بود، حال می خواهیم یکی از سیستم های گرمایشی پرمصرف را معرفی کنیم. این محصول شومینه است که ظاهری شیک و زیبا دارد اما مصرف انرژی بسیار زیادی دارد. از طرفی نیز، استفاده از این سیستم گرمایشی خطراتی را نیز به دنبال دارد، مانند خطر آتش سوزی و یا آسیب زدن به کودکان.

میزان مصرف گاز در شومینه،۳۰ درصد بیشتر از بقیه سیستم ‌ها است و از آنجایی که از انرژی الکتریکی یا برق استفاده نمی‌ کنند، میزان استفاده انرژی برق در آنها صفر می‌ باشد.

سخن پایانی

میزان برق مصرفی در سیستم‌ های گرمایشی می ‌تواند به شدت متفاوت باشد و بستگی به نوع سیستم، اندازه ساختمان، کارایی سیستم و عوامل دیگر دارد. با انتخاب سیستم‌ های بهره‌ ور و بهینه، می‌ توان از صرفه‌ جویی در مصرف برق و کاهش هزینه‌ های انرژی برای گرمایش ساختمان بهره‌ مند شد.

سوالات متداول میزان برق مصرفی در سیستم های گرمایشی

  1. سیستم‌ های گرمایشی چه مقدار برق مصرف می‌ کنند؟
    میزان برق مصرفی سیستم‌ های گرمایشی بستگی به عوامل مختلف و شرایط محیطی دارد. برای مثال، سیستم‌ های گرمایشی موتورخانه ممکن است برق کمتری نسبت به سیستم‌ های گرمایشی شومینه مصرف کنند.
  2. آیا استفاده از سیستم ‌های گرمایشی تابشی منجر به مصرف برق کمتر می‌ شود؟
    بله، سیستم‌ های گرمایشی تابشی معمولاً برق کمتری مصرف می‌ کنند زیرا از امواج مادون قرمز برای گرمایش مستقیم اشیاء و افراد استفاده می‌ کنند که باعث صرفه‌ جویی در انرژی می ‌شود.
  3. آیا سیستم‌ های گرمایشی اسپلیت بیشترین میزان برق را مصرف می‌ کنند؟
    میزان برق مصرفی سیستم‌ های گرمایشی اسپلیت نسبت به دیگر سیستم‌ ها متفاوت است. اگر سیستم اسپلیت دارای فن‌ های کارآمد و تکنولوژی‌ های مدرن باشد، ممکن است مصرف برق کمتری داشته باشد. اما توانایی گرمایشی و کارایی سیستم نیز در انتخاب سیستم مهم است.
  4. چگونه می ‌توان مصرف برق در سیستم ‌های گرمایشی را کاهش داد؟
    برخی روش ‌های کاهش مصرف برق در سیستم‌ های گرمایشی شامل استفاده از سیستم ‌های با کارایی بالا، اطمینان از عایق ‌بندی مناسب ساختمان، تعمیر و نگهداری منظم سیستم، استفاده از تایمرها برای کنترل زمان روشن بودن سیستم و انتخاب دماهای مناسب برای گرمایش است.
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =