آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی

آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی

اصول مونتاژ کردن تابلو برق


بسیاری از افراد تمایل دارند که در دوره آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی شرکت کنند. شما نیز در مورد نحوه مونتاژ کردن این تابلو ها با چالش مواجه شده اید؟ می خواهید فوت و فن های که یک مونتاژ کار باید بداند را بشناسید؟ این تابلو ها ساختار پیچیده ای داشت و مونتاژ کردن آن ها به اطلاعات و علم زیادی نیاز دارد.

آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی

برای آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی خوب است بدانید که این کار می تواند با درآمد های بالایی برای شما همراه باشد. برای انجام این کار باید حتما در دوره های تخصصی که در این زمینه برگزار می شوند، شرکت کنید. این تابلو ها یک سیستم برقی پیچیده محسوب می شوند که به منظور توزیع و کنترل برق در یک ساختمان طراحی و ساخته می شوند. منظور از مونتاژ این تابلو ها ترکیب و نصب قطعاتی مانند تجهیزات الکتریکی، تجهیزات حفاظتی و کنترلی، کابل ها و … می باشد.
این تابلو ها در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت کرده و برق را در قسمت های مختلف سیستم توزیع می کنند. برای آشنایی با مونتاژ‌کردن این تابلو ها خوب است که ابتدا وظایف آن ها را بشناسیم.

  • توزیع برق

این سیستم برق را از یک ژنراتور یا منبع برق دریافت کرده و آن را به بار هایی مانند موتور ها، سیستم روشنایی و سایز تجهیزات توزیع می کند.

  • حفاظت از اضافه بار

این سیستم ها از اضافه بار جلوگیری کرده و خطر گرم شدن بیش از حد و آتش سوزی را کاهش می دهند.

  • هماهنگی وسایل حفاظتی

این تابلو ها نقش مهمی در هماهنگی وسایل حفاظتی داشته و از بروز اختلال در آن ها جلوگیری می کنند.

  • تعمیر و عیب یابی

تعمیر، نگهداری و عیب یابی سیستم برق از دیگر وظایف مهم این تابلو ها می باشد. این تابلو ها امکان جداسازی آسان تجهیزات معیوب و شناسایی منبع مشکلات الکتریکی را فراهم می کنند.

کاربرد تابلو برق سردخانه چیست؟
تابلو برق

اجزای تابلو برق و عملکرد آن ها

برای آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی باید مباحث مختلفی را فرا بگیرید. شما برای این منظور باید اجزای تابلو برق را بشناسید و نحوه عملکرد آن ها را بدانید.

  • باسبار
    این قطعه یک میله فلزی است جریان برق را بین اجزای مختلف هدایت می کند. جنس این میله ها مسی و یا آلومینیومی بوده و برای جلوگیری از ایجاد قوس الکتریکی بر روی مواد عایق نصب می شوند. برای اتصال وسایل حفاظتی، تابلو های توزیع و تجهیزات کنترلی به منبع تغذیه از این وسیله استفاده می شود.
  • قطع کننده مدار
    این قطع کننده ها در حقیقت کلید هایی هستند که از تجهیزات الکترونیکی و پرسنل در برابر اثرات مضر اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت می کنند. در صورت تشخیص اضافه بار، مدار قطع شده و از این طریق از تجهیزات محافظت می شود.
  • فیوز ها
    این قطعه نیز از اجزای اصلی تابلو برق بوده که در صورت قرار گرفتن در معرض جریان بیش از حد ذوب شده و مدار را می شکند.
  • تابلو های توزیع
    این تابلو ها برای توزیع برق در قسمت های مختلف سیستم الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • تجهیزات کنترلی
    برای کنترل عملکرد سیستم الکتریکی از تجهیزات کنترلی مانند کنتاکتور و رله استفاده می شود. این کنتاکتور ها برای روشن و خاموش کردن بار های ولتاژ‌ بالا مورد استفاده قرار می گیرند. برای مدار هایی با ولتاژ دایین این محصولات قابل استفاده نبوده و باید از رله ها استفاده شود.
  • ترانسفورماتور ها
    برای تغییر سطح ولتاژ منبع برق از این وسیله استفاده می شود. این وسیله دارای دو سیم پیچ بوده که یکی از آن ها پیچ های بیش تری نسبت به دیگری دارد. برای افزایش و یا کاهش ولتاژ ها از این قطعه در تابلو برق ها استفاده می شود.

چگونگی مونتاژ تابلو برق

پس از آن که این تابلو ها را شناختیم، خوب است که به آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی بپردازیم. برای این کار باید اقدامات مختلفی انجام دهید که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • جعبه تابلو برق را آماده کنید
    شما در این مرحله باید محفظه را تمیز کرده و هر گونه سوراخ یا لبه های تیز را از بین ببرید.
  • باسبار ها را نصب کنید
    شما در این مرحله باید باسبار ها را با استفاده از پیچ به تابلو برق نصب کرده و آن را محکم کنید.
  • کلید های مدار و سایر دستگاه های محافظ را نصب کنید
    در این گام از مونتاژ تابلو، باید کلید های مدار را نصب کرده و دستگاه های محافظ را با استفاده از کابل به این باسبار ها متصل کنید.
  • تابلو های توزیع را نصب کنید
    این تابلو ها بر روی ریل های DIN نصب شده و با کمک کابل به باسبار ها متصل می شوند.
  • تجهیزات کنترلی را نصب کنید
    برای کنترل عملکرد سیستم الکتریکی از این تجهیزات استفاده می شود. این تجهیزات نیز باید بر روی ریل DIN نصب شده و با کمک کابل ها به باسبار متصل شود.
کاربردهای تابلو برق استخر در صنعت
اصول سیم کشی تابلو برق سه فاز
  • قطعات را سیم کشی کنید
    شما در این مرحله باید سیم ها با استفاده از ترمینال های چین دار یا ترمینال های پیچی متصل کنید. برای این منظور کابل ها از دستگاه های محافظ، تابلو های توزیع و تجهیزات کنترلی به شینه ها متصل می شوند.
  • سیستم را تست کنید
    در نهایت نیز باید این تابلو ها را تست کرده و تحت آزمایش قرار دهید. برای این منظور آزمایش هایی مانند بررسی سطوح ولتاژ، آزمایش دستگاه های محافظ و اتصال صحیح سیستم به زمین انجام می گیرد.

انواع تابلو برق

برای آن که بتوانید آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی را فرا بگیرید، ابتدا باید مطالب مختلفی را فرا بگیرید. یکی دیگر از این موضوعات، شناخت انواع تابلو برق می باشد. در حالت کلی این تابلو ها را در سه دسته اصلی تقسیم بندی می کنند که عبارتند از:

  • تابلو برق ولتاژ ضعیف
    در کاربرد هایی که سطح ولتاژ کم تر از ۶۰۰ ولت دارند، از این نوع تابلو ها استفاده می شود. در ساختمان های تجاری، مسکونی و همچنین در تاسیسات تولیدی کوچک از این نوع تابلو ها بهره می برند. این نمونه از تابلو ها حاوی وسایل حفاظتی مانند قطع کننده مدار، فیوز ها و تابلو های توزیع می باشند.
  • تابلو برق ولتاژ متوسط
    برای کاربرد هایی با سطح ولتاژ ۶۰۰ تا ۳۵۰۰ ولت از این محصول استفاده می شود. معمولا در تاسیسات صنعتی، ساختمان های تجاری بزرگ و پست برق از این نوع تابلو برق ها استفاده می شود. این تابلو ها دارای وسایل حفاظتی مانند قطع کننده مدار خلاء و ترانسفورماتور هایی برای تغییر سطح ولتاژ منبع برق می باشند.
  • تابلو برق فشار قوی
    برای ولتاژ های بالای ۳۵۰۰ ولت از این نوع تابلو ها استفاده می شود. معمولا در پست های برق و نیروگاه ها از این نوع تابلو برق ها استفاده می کنند. این تابلو ها حاوی وسایل حفاظتی مانند کلید های مدار عایق گاز و همچنین ترانسفورماتور هایی برای تغییر سطح ولتاژ منبع برق می باشند.

تابلو بانک خازنی چیست

سخن پایانی

افراد با آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی می توانند در این زمینه پیشرفت کنند. این سیستم ها انواع مختلفی داشته و شامل اجزای گوناگونی می شوند. برای مونتاژ این تابلو ها باید ابتدا این قسمت ها را شناخته و سپس به نحوه اتصال آن ها به یکدیگر بپردازید. برای آشنایی با نحوه دقیق انجام این کار باید در یک دوره تخصصی و با کیفیت شرکت کنید.

سوالات متداول آموزش مونتاژ کردن تابلو برق صنعتی

  1. منظور از تست بانک بار در تابلو برق چیست؟
    منظور از این تست شبیه سازی بار روی تابلو است تا مطمئن شوند که تابلو می تواند حداکثر بار را تحمل کند.
  2. برای اطمینان از صحت و سلامت این تابلو چه تست هایی باید انجام دهیم؟
    بازرسی بصری، تست عملکردی، تست دستگاه حفاظتی، تست زمین، تست مقاومت عایق و … از مهم ترین تست هایی هستند که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند.
  3. تست مقاومت عایق در تابلو برق چیست؟
    این تست شامل اندازه گیری مقاومت عایق تابلو برای بررسی عدم وجود اتصال کوتاه یا ایراد های دیگر در عایق می باشد.
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 8 =