تابلو برق فشار ضعیف چیست؟

تابلو برق فشار ضعیف

برای محافظت از تجهیزات و سیم کشی‌ ها در برابر خطر‌های ناشی از افت فشار، از یک تابلوی الکتریکی استفاده می‌ شود که به آن تابلوی برق فشار ضعیف می‌ گویند‌. تابلو‌های برق جز مهمی از سیستم الکتریکی هستند، آن ها ایمنی، پایداری و تطبیق پذیری را برای کنترل شرایط مختلف فراهم می‌ کنند.

تابلو برق فشار ضعیف، برای محافظت از مدارها، کاهش ولتاژ، محافظت از آسیب های ناشی از سایر تجهیزات ولتاژ یا گرمای بیش از حد استفاده می‌ شوند. وظیفه ی تابلوی برق فشار ضعیف، کنترل میزان فشار داخل محیط صنعتی است و به شما این اطمینان را می‌ دهد که تمام اجزای محیط در استاندارد‌های تعیین شده قرار دارند. تابلوی برق فشار ضعیف انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت.

تابلو برق فشار ضعیف چیست؟

تابلو برق فشار ضعیف یک تجهیز الکتریکی است، این تابلو معمولا از کنتاکتور، بریکر، فیوز و سایر تجهیزات تشکیل شده است که در پشت پانل نصب می‌ شوند. این تابلوی برق شامل اجزای مختلفی از جمله؛ مدار قطع و وصل، مدار‌های توزیع، مدار‌های محافظتی و تجهیزات کنترلی است. این تابلو برای ایمنی و بهره‌ وری بالا در سیستم برق فشار ضعیف استفاده می‌ شود، با استفاده از این دستگاه، انتقال برق در ساختمان‌ ها و صنایع صورت می‌ گیرد.

همچنین باعث کنترل ولتاژ و جریانات موجود در سیستم نیز می‌ شود. تابلوی‌ های فشار ضعیف برق سطح پایداری شبکه را افزایش می‌ دهد، همچین باعث محافظت از آن در برابر عوامل آسیب زا می‌ شود. تابلو برق فشار ضعیف، قابلیت استفاده در خانه و کارخانه ها را دارد، همچین هزینه نصب و راه اندازی آن نیز مقرون به صرفه است. تابلو برق فشار ضعیف، ولتاژ پایینی دارد و در تاسیسات صنعتی و تجاری کاربرد دارد. ولتاژ آن حداکثر ۱۰۰۰ ولت می‌ باشد.

تابلو برق فشار ضعیف چیست؟
درباره تابلو برق فشار ضعیف

مزایای استفاده از تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف دارای مزایایی ست که با توجه به کاربردها مشخص میشود در زیر به معرفی برخی از آن ها میپردازیم:

  • ايمنی
    این تابلو خطرات برقی و حوادث ناشی از برق را کاهش می‌ دهد، با استفاده از این نوع تابلو‌ها برق از طریق سیستم‌ های محافظتی، محافظت می‌ شود و مدار‌های قطع برق در سامانه را به گردش می‌ آورند.
  • نصب آسان
    نصب و راه اندازی این محصول ساده است و می‌ توان به راحتی آن را با کمترین هزینه نصب کرد.
  • قابلیت کنترل
    این تابلو‌های برق فشار ضعیف، کنترل و مدیریت سیستم‌ های الکتریکی را فراهم می‌آورد، در سیستم‌ های الکترونیکی مختلف، می‌ توان آن را به صورت خودکار مدیریت کرد. همچنین هنگام خطر به ما هشدار می‌ دهد.
  • انعطاف‌ پذیری
    تابلو‌های برق فشار ضعیف، انعطاف‌ پذیری بالایی در برابر تغییرات سیستم دارند، هنگام تغییرات تکنولوژی می‌ توان این دستگاه را به سادگی با تغییرات سیستم‌ های جدید سازگار کرد.

تابلو برق فشار ضعیف، علاوه بر مزیت‌ های بالا باعث افزایش عمر و کاهش هزینه های مضاعف می شود، همچین باعث حفظ کیفیت دستگاه‌ های برقی نیز می‌ شود و قابل استفاده در همه جا‌ می‌باشد. تابلو برق های فشار پایین جز مهم تابلو برق هستند، آن ها به تنظیم جریان برق در یک سیستم کمک می‌کنند. تابلو‌های فشار برق ضعیف انواع گوناگونی دارند، اطلاعات لازم در این باره، به شما در انتخاب بهترین گزینه برای نیاز خود کمک می‌کند.

انواع تابلو برق فشار ضعیف

  • تابلو برق ایستاده
    این نوع تابلو به دلیل دسترسی آسان روی دیوار قابل نصب است، علاوه بر این از قسمت جلو‌ی این تابلو برق‌ها، می‌توان به راحتی به آن دسترسی داشت.
  • تابلو برق DB
    این تابلو برق، باعث روشنایی فضای موجود می‌ شود و وظیفه نور بخشیدن به مکان‌های مختلف را دارد.
  • تابلو‌های واسطه‌ای یا کنترلی
    این نوع تابلو برق فشار ضعیف، نگه داری، عیب یابی را بر عهده دارد و باعث کنترل و نظارت بر مکان‌ها در صنایع مهم و حیاتی می‌ شود‌.
  • تابلوی برق زیر دستی
    این نوع تابلو برق فشار ضعیف، باعث توزیع انرژی به قسمت های مختلف می شود.
  • تابلو برق MCC
    در صنایع و کارخانجات‌ ها برای حفاظت و کنترل سیستم های برقی به کار می رود.
  • تابلو‌های کشویی
    تابلو‌های کشویی که نوعی از تابلو‌های برق فشار ضعیف هستند، محفظه‌ ای برای قرارگیری فیوز‌ها و سریع تر انجام شدن عملیات تعمیر می‌ باشند.
تابلو‌ برق فشار ضعیف
درباره تابلو‌های برق فشار ضعیف

مهم ترین اجزای تشکیل دهنده تابلو برق فشار ضعیف

  • انواع فیوز
    یکی از مهم‌ ترین اجزای تشکیل دهنده در تابلو برق فشار ضعیف که حتی ‌می‌ تواند روی هزینه آن اثر بگذارد، فیوز‌های به کار رفته در آن می‌ باشد. فیوز‌ها هنگامی که جریان برق بیش از حد مجاز باشد، جریان مدار را به طور کامل قطع می‌ کنند.
  • کلید اتوماتیک
    کلید‌های اتوماتیک نیز کاربردی شبیه به فیوز‌ها دارند و در صورت روبه رو شدن با جریان اضافی سبب قطع شدن جریان برق می‌ شوند.
  • کنتاکتور
    این قطعه تمام وسایل‌ های برقی و دستگاه‌ های تک فاز و سه فاز موجود، در صنعت را از راه دور قطع و وصل می‌ کند.
  • کلیدهای MPCB
    این کلید دو کاربرد دارد:
    حفاظت در مقابل خطا
    حفاظت در مقابل بار اضافه
  • شستی دوبل
    کاربرد اصلی آن راه اندازی و قطع موتور است، اگر شستی به کار برده شده، دوبل باشد عمل قطع و اتصال موتور را می‌ تواند انجام دهد.
  • لیمیت سوئیچ
    باعث ایجاد یک نوع قفل ایمنی در تابلو برق می‌ شود، این قفل ایمنی برای کنترل سیستم دستگاه ضروری است.
  • تایمر‌ها و تایم سوئیچ‌ ها
    این تجهیزات نقش مهمی در کنترل مدار را برعهده دارند، همچنین زمان و عملکرد بین دو مدار را تنظیم می‌ کنند.
  • ترموستات
    یکی از اجزای کوچک تابلو برق هستند، که دمای دستگاه را یا دمای حرارتی آن در یک راستا قرار می‌ دهند.
  • سنسور
    سنسور‌ها حس‌ گرهایی هستند که در تابلو برق نصب می‌ شوند، تا یک کمیت فیزیکی را به کمیت الکتریکی تبدیل کنند.
سخن پايانی

در این مقاله سعی کردیم مطالب مفیدی از تابلو برق فشار ضعیف، را در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم. تابلو برق فشار ضعیف در انواع مختلفی طراحی و ساخته می‌ شوند، که در این مقاله با انواع آن‌ ها آشنا شدیم.

سوالات متداول تابلو برق فشار ضعیف چیست؟

  1. قیمت تابلو‌های برق فشار ضعیف چقدر است؟
    قیمت تابلو‌های برق متناسب با نوع کیفیت و تجهیزات به کار رفته در آن، می‌تواند متفاوت باشد در نتیجه شما باید هنگام خرید تمامی این موارد را در نظر بگیرید، مثلا: هرچه، تعداد فیوز به کار رفته بیشتر باشید قیمت تابلو برق نیز بیشتر خواهد بود.
  2. تابلوبرق فشار ضعیف چه فرقی با تابلو برق فشار قوی دارد؟
    تفاوت اصلی این دو تابلو، ولتاژ به کار رفته در آن‌ها می‌ باشد، به طوری که تابلوی فشار قوی ولتاژ آن بین ۱۰۰۰ولت تا ۴۱۶۰ ولت را شامل می‌ شود، در حالی که ولتاژ به کار رفته در تابلو برق فشار ضعيف ۱۰۰۰ولت را تامین می‌ کند.
  3. سیم‌ های موجود در کابل فشار ضعیف شامل چه رنگ‌ هایی می‌ باشد و نشانه چیست؟
    رنگی که برای عایق بندی رشته‌ های کابل به کار می‌ روند، شامل رنگ‌ های خاکستری روشن، قرمز، آبی و سیاه هستند. یک کابل می‌ تواند دارای دو رشته از رنگ (خاکستری روشن، سیاه) باشد. در تمامی کابل‌ ها رنگ خاکستری روشن وجود دارد و سیم MP محسوب می‌ شوند، سیم رنگ قرمز نیز به عنوان محافظ استفاده می‌ شود.
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − هشت =