کاربردهای تابلو بانک خازنی چیست؟ با کشف انرژی الکتریکی هر روز شاهد تغییرات بزرگ و پیشرفت های زیادی در زندگی مردم بوده ایم، بنابراین با پیشرفت در زمینه های مختلف انرژی الکتریکی، زندگی مردم نیز دستخوش تغییراتی شده است.
از مهم ترین ابزاری که برای حفظ سلامت تاسیسات و وسایل برقی استفاده می شود کلید است که توزیع صحیح انرژی الکتریکی از وظایف اصلی آن محسوب می شود. تابلو برق بانک خازنی یکی از پرکاربردترین دستگاه های صنعتی به شمار می آید. در این مقاله شما را با کاربردهای تابلو بانک خازنی، مزایای آن و همچنین عملکرد بانک خازنی آشنا می کنیم.
معرفی کاربردهای تابلو بانک خازنی
کاربرد بانک خازنی در دستگاه های برقی به عنوان یک وسیله الکترونیکی محسوب می شود. از این تجهیزات برای حفظ ولتاژ و جریان الکتریکی در شبکه های الکتریکی، افزایش ضریب توان، کاهش افت ولتاژ، کنترل هارمونیک ها و حفاظت از تجهیزات الکتریکی در سیستم های الکتریکی استفاده می گردد. علاوه بر این در برخی موارد از بانک خازنی برای به کار انداختن موتورها و متعادل کردن بارها در شبکه های سه فاز استفاده می شود. پنل بانک خازن وظیفه وارد کردن توان راکتیو به مدار را بر عهده دارد که باعث کاهش هزینه برق و استرس کمتر شبکه برق خواهد شد.
رایج ترین کاربرد بانک خازن، رفع عیب AC در مکان های صنعتی است. در این محیط ها از ترانسفورماتورها و موتورهای الکتریکی فراوانی استفاده می شود. به دلیل استفاده از بار القایی توسط این قطعه، سیستم ها برای تغییر فاز و همچنین تاخیر ضریب قدرت در تغذیه آماده سازی می شوند و در صورت عدم تصحیح، می تواند منجر به از دست دادن کارایی سیستم شود. با تعبیه سازی یک بانک خازن در دستگاه، قطع برق با حداقل هزینه برای شرکت برق در مقایسه با بروز تغییرات شگرف در شبکه برق یا سیستم تامین تجهیزات شرکت برق اصلاح می شود. دیگر کاربردهای تابلو بانک خازنی عبارتند از:
- جبران قدرت رادیو اکتیو
- تصحیح ضریب توان
- دور زدن صدا
- کم شدن افت ولتاژ
- ذخیره برق
- بهبود کیفیت انرژی
آشنایی با تابلو بانک خازنی
خازن یک وسیله الکتریکی است که از دو صفحه موازی تشکیل شده است و فضای بین صفحات معمولاً با هوا یا یک ماده عایق پر می شود. وظیفه این خازن، ذخیره انرژی در مدار و تامین آن در صورت نیاز است. هنگامی که چندین خازن به صورت سریالی یا به صورت موازی به هم متصل شوند، بانک خازن نامیده می شود. معمولاً از ظرفیت خاصی برای ذخیره انرژی الکتریکی استفاده می شود. بنابراین با افزایش گنجایش بانک، میزان انرژی ذخیره شده در همان دستگاه افزایش می یابد. در واقع پنل های بانک خازن برای متعادل سازی توان راکتیو و افزایش ضریب توان مورد استفاده کاربران و متقاضیان قرار می گیرد و با اصلاح ضریب توان باعث صرفه جویی در مصرف و کاهش تلفات می شود.
انواع تابلو بانک خازنی در صنعت
به طور کلی در صنعت برق، شاهد اشکال مختلفی از این ابزار هستیم. اصلاح ضریب توان شبکه بسیار مهم است و این کار باعث طراحی و ساخت انواع بانک های خازنی شده است. در زیر به معرفی انواع و کاربردهای تابلو بانک خازنی می پردازیم.
- بانک خازنی خشک
از مزایای خازن های خشک می توان به عمر طولانی، تلفات کم، خاصیت ضد انفجار، ابعاد کوچک و سازگاری بالا با محیط اشاره کرد. - بانک خازن سرامیکی
دی الکتریک این خازن ها از مواد سرامیکی تولید شده است، بنابراین، خواص دی الکتریک و ولتاژ عملیاتی بسیار بالا است. - بانک خازنی گازی
در مدل گازی از فضای بین صفحات به عنوان جریان علاوه بر هوا از گاز نیتروژن N2 استفاده می شود. این دستگاه یکی از پرکاربردترین خازن ها در صنعت می باشد. - بانک خازنی روغنی
از ویژگی های خازن های روغنی می توان به دوام بالا و بهینه سازی ضریب توان اشاره کرد. خازن های روغن نیز مقاومت هارمونیک بالایی دارند.
اجزای مهم تابلو بانک خازنی
پانل بانک خازنی که در سیستم های الکتریکی برای مدیریت و بهینه سازی توان استفاده می شود، از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر یک در عملکرد کلی تابلو نقش دارند.
- خازن
خازن ها اجزای اصلی یک بانک خازنی هستند. از این خازن ها برای ذخیره انرژی الکتریکی به عنوان توان اکتیو و برای تصحیح ضریب توان استفاده می شود. - نمایشگر
نمایشگرها اجزای خاصی بر روی برد بانک خازن هستند که اطلاعات مربوط به عملکرد برد را نمایش می دهند. - رله
رله نوعی کلید الکتریکی است که به کنترل و تحریک خازن های پانل بانک خازن کمک می کند. وظیفه اصلی رله اتصال و قطع خازن ها در زمان مناسب براساس نیاز برق سیستم است. - کنترلر
کنترلر جزء مرکزی در دنیای بانک های خازنی است که وظیفه کنترل تمامی عملکردهای پنل را بر عهده دارد.
سخن آخر
کاربردهای تابلو بانک خازنی چیست؟ بانک های خازن اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ را کاهش می دهند و ضریب توان را می توان نزدیک به واحد نگه داشت. با کم شدن این اختلاف و کاهش ضریب توان، از بانک های خازنی برای افزایش کیفیت منبع تغذیه و همچنین افزایش راندمان سیستم های قدرت استفاده می شود. به همین دلیل بانک های خازنی می توانند نقش مهمی در جلوگیری از آسیب به تاسیسات برقی و کاهش هزینه های برق داشته باشند. استفاده از بانک های خازنی در کاهش قیمت تمام شده برق نیز تاثیر مثبت دارد.
سوالات متداول کاربردهای تابلو بانک خازنی
1. کارکرد خازن های سه فاز چگونه است؟
بانک خازنی سه فاز برای بهبود عملکرد سیستم های برق سه فاز استفاده می شود. با تولید یک جریان الکتریکی در بانک خازنی، برق فعال می شود و با کمک به ماشین های سه فاز، به عنوان یک تنظیم کننده قدرت عمل می کند تا اتلاف برق را کاهش دهد.
2. تفاوت بانک خازنی سه فاز با تک فاز چیست؟
بانک خازنی سه فاز دارای سه فاز است و برای استفاده در سیستم های سه فاز طراحی شده است، اما بانک خازنی تک فاز فقط یک فاز دارد و در سیستم های تک فاز از آن ها استفاده می کنند.
3. قیمت تابلو بانک خازنی به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت پنل بانک خازنی بسته به نوع رگلاتور، خازن های مورد استفاده و غیره ممکن است متفاوت باشد. بنابراین قیمت ثابتی برای پنل های بانک خازنی وجود ندارد.
[…] کاربردهای تابلو بانک خازنی […]