شاید شما نیز بخواهید بدانید کاربرد های تابلو برق هوشمند چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که این تابلو برق ها در اکثر ساختمان های اداری و مسکونی به عنوان یکی از اجزای اصلی شناخته می شود. این وسیله در تامین ایمنی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، شرایط کنترل از راه دور را فراهم می کند و علاوه بر آن به افراد کمک می کند تا در میزان مصرف انرژي خود کنترل بیش تری داشته باشند.
تعریف تابلو برق هوشمند
برای پاسخ به سوال باید بگوییم که این تابلو برق یک پنل ساده می باشد که به راحتی می توان با کمک آن توزیع برق را مدیریت کرد. بر روی این پنل تعدادی قطع کننده، فیوز و سوئیچ وجود دارد که می تواند در تامین ایمنی ساختمان ها موثر باشد.این تابلو ها همچنین میزان مصرف انرژي را اطلاع رسانی می کنند و شرایطی فراهم می کنند تا از طریق گوشی همراه و یا رایانه بتوانید سیستم الکتریکی را مورد بررسی قرار دهید.
این تابلو ها را در انواع مختلفی تولید می کنند و با توجه به میزان آمپر هر واحد نمونه مناسبی برای هر ساختمان انتخاب می شود. معمولا ساختمان های کوچک تر برق تک فاز دارند و ساختمان های بزرگ به برق سه فاز مجهز می شوند.
در ساختمان های کوچک برق از طریق تابلو مشاعات به تابلو برق واحد متصل می شود. برای برقراری اتصال بین این دو تابلو از سه رشته سیم شماره شش استفاده می شود که این سیم ها در نهایت به محافظ جان متصل می شود و از آن جا نیز به مینیاتوری وصل می گردد.
اگر قصد خرید تابلو برق را دارید بهترین گزینه این است که با کارشناسان گروه صنعتی ما تماس بگیرید.
کاربرد تابلو برق هوشمند
حال بهتر است که با نحوه عملکرد آن نیز آشنا شویم. در خانه های هوشمند این پنل یکی از تجهیزات الکترونیکی بسیار مهم می باشد. در این خانه ها همه تجهیزات الکترونیکی مانند کلید و پریز ها با کمک کابل به تابلو وصل می شود. در این تابلو برای هر وسیله مقدار مشخصی جریان برق تعیین می شود و در حقیقت این پنل به تقسیم بندی جریان می پردازد. زمانی که جریان برق وارد تابلو برق می شود، به یک کلید مینیاتوری منتقل می گردد و در نهایت به محافظ جان می رود.
این کلید های مینیتوری در گروه های مختلفی تقسیم بندی می شوند. در حالت کلی آن ها را به دو بخش اصلی کلید های مورد نیاز برق کار و کلید های مینیاتوری هوشمند تقسیم بندی می کنند. این نوع کلید ها به رله وصل می شوند و در حقیقت برق را به رله ها می رسانند.
بیشتر بخوانید: انواع کلید در تابلو برق
مزیت های وجود تابلو برق هوشمند
زمانی که در یک ساختمان این نمونه از تابلو ها نصب شذه و مورد استفاده قرار بگیرند، کاربر نیازی به بررسی مداوم تابلو ندارد و همه موارد از راه دور قابل کنترل می باشد. همه قسمت های مختلف خانه را می توان به صورت کنترل از راه دور زیر نظر داشت و هر گونه مشکل احتمالی را بررسی کرد. حال اگر مشکلی در یکی از بخش ها ایجاد شده باشد، فرد به صورت دستی و به وسیله رله ها مشکل را شناسایی کرده و آن را بر طرف می کند. در حالت کلی مهم ترین مزیت های استفاده از تابلو برق هوشمند عبارتند از:
- کنترل از راه دور
- مصرف بهینه انرژی برق
- کنترل راحت تر سیستم های گرمایشی و سرمایشی
- افزایش ایمنی ساختمان
- کاهش خطر آتش سوزی
- افزایش طول عمر وسایل برقی
- امکان خاموش و روشن کردن کنتاکتور ها
- اعلام قطعی تابلو برق از طریق تلفن
معرفی اجزای اصلی تابلو برق هوشمند
برای این که به سوال تابلو برق هوشمند چیست؟ پاسخ کامل تری بدهیم، بهتر است که با اجزای اصلی تشکیل دهنده این تابلو ها بیش تر آشنا شویم. معمولا این تابلو ها را در ابعاد ۸۰*۶۰، ۱۰۰*۸۰ و یا ۱۰۰*۱۲۰ تولید می کنند و عمق آن ها را ۱۵ سانتی متر در نظر می گیرند. برای نصب درب بیرونی این تابلو برق های هوشمند می توانید با توجه به دکوراسیون داخلی خود از چوب، فلز و یا آیینه استفاده کنید. مهم ترین بخش های تابلو برق هوشمند عبارتند از:
- منبع تغذیه
این منبع برق مصرفی تابلو را تامین می کند و برای سیستم KNX برق ۳۰ ولت فراهم می کند و برای sbus برق ۲۴ ولت باید فراهم شود. - رله هوشمند
این وسیله در حقیقت به عنوان کنترل کننده مرکزی سیستم سرمایش و گرمایش عمل می کند. - کلید مینیاتوری
این نمونه از کلید ها وظیفه برق رسانی به چراغ ها و فنکوئل ها را دارد. - محافظ جان
این بخش وظیفه برق رسانی به مینیاتوری ها را بر عهده دارد و اجازه عبور برق بیش از ۳۰ میلی آمپر را نیز نمی دهد. - کابل ها
این نمونه از اجزاء به عنوان شاهرگ ارتباطی در تابلو مورد استفاده قرار می گیرد و از نوع کابل شبکه KNX می باشند. - ترمینال ها
این بخش مینیاتوری ها را به برق اصلی متصل می کنند. - دیمر
این مدار الکترونیکی به گونه ای طراحی شده است که می تواند روشنایی یک لامپ را تحت کنترل خود قرار داده و کم و زیاد کند. - سرور
به کمک این قطعه می توان تمام امکانات خانه هوشمند را از راه دور کنترل کرد.
سخن پایانی
این نمونه از تابلو برق ها شرایط را برای کنترل از راه دور افراد فراهم می کند و افراد می توانند از طریق گوشی موبایل و یا دستگاه کامپیوتر خود بخش های مختلف ساختمان را مورد بررسی قرار دهند. این تابلو ها را از اجزاء مختلفی مانند کلید های مینیاتوری، سرور، دیمر، منبع تغذیه و رله ها تولید می کنند که هر یک از بخش ها وظیفه خاصی بر عهده دارند. از این که تا پایان همراه ما بودید، بی نهایت سپاسگزاریم و امیدواریم که از مطالعه مقاله لذت برده باشید.
سوالات متداول کاربرد های تابلو برق هوشمند چیست؟
- بهترین مکان برای نصب تابلو برق هوشمند کجاست؟
برای نصب این تابلو ها باید راهرو اتاق خواب ها، راهرو ورودی آپارتمان ها و قاب جاکفشی را انتخاب کرد. این مکان ها کم تر در معرض دید هستند و در عین حال دسترسی به آن ها بسیار ساده می باشد. - تابلو برق سنتی از نظر ابعاد چه تفاوتی با نمونه های هوشمند دارد؟
تابلو برق های سنتی دارای ابعاد کوچک تری بوده اند و تابلو برق های هوشمند امروزی نسبت به آن ها دارای سایز های بزرگ تری هستند. این تابلو برق ها دارای یک فریم اصلی هستند که در دیوار کار گذاشته می شود و هر یک از اجزاء بر روی ریل ها و یا داخل داکت ها قرار داده می شوند. - ورقه های به کار رفته در ساخت تابلو برق های هوشمند باید چه ضخامتی داشته باشند؟
این ورقه ها باید معادل ۲ میلی متر باشند و ضخامت رنگ مناسب برای آن ها باید بین ۲۰ تا ۴۰ میکرون باشد.
بدون دیدگاه