درباره چراغ سیگنال تابلو برق بیشتر بدانیم

درباره چراغ سیگنال تابلو برق بیشتر بدانیم

درباره چراغ سیگنال تابلو برق بیشتر بخوانیم


اگر شما نیز با تابلو برق کار کرده باشید، قطعا چراغ سیگنال تابلو برق را می‌ شناسید و یا در رابطه با آن آشنایی دارید. دراین مقاله قصد داریم به بررسی و درباره چراغ سیگنال تابلو برق بیشتر بدانیم. این چراغ به‌ عنوان یک تجهیز هشدار دهنده در تابلو برق مورد استفاده قرار می‌ گیرد و در رنگ‌ های سفید، آبی، قرمز، زرد و سبز تولید می‌ شود.
چراغ سیگنال تابلو برق یک بدنه پلاستیکی دارد و یک درپوش رنگی که در درون آن لامپی قرار گرفته است. این چراغ در دو مدل قدیمی و جدید وجود دارد که در مدل‌ های قدیمی آن از لامپ رشته‌ ای و در مدل‌ های جدید آن از لامپ LED استفاده شده است. این چراغ با استفاده از پیچ و مهره بر روی تابلو برق و بدنه ماشین آلات صنعتی نصب خواهد شد. همچنین شایان ذکر است که ولتاژ کار چراغ سیگنال تابلو برق از 3 ولت تا 380 ولت متغیر می‌ باشد. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی چراغ سیگنال تابلو برق بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

چراغ سیگنال تابلو برق چیست؟

چراغ سیگنال تابلو برق یکی از اجزای مهم تابلو برق‌ ها می‌ باشد که نشان می‌ دهد در تابلو برق ولتاژی وجود دارد یا خیر! در واقع با روشن شدن چراغ می‌ توان به این نتیجه رسید که در مدار مربوطه ولتاژ وجود دارد و به عبارتی دیگر مدار فعال است. این چراغ‌ ها به صورت معمول در مواردی مانند تابلوهای برق، صنایع، ساختمان‌ ها و محل‌ های عمومی و … نصب می‌ گردد تا به کاربران در خصوص احتمال وقوع خطر اطلاع رسانی کند.
نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که اگر شما چراغی با ولتاژ نامی بیشتز از ولتاژ تغذیه انتخاب فرمایید، می‌ توانید طول عمر این چراغ را افزایش دهید! به دلیل آن که اگر ولتاژ تغذیه از ولتاژ نامی بیشتر باشد میزان فشار وارده بر روی چراغ کاهش یافته و در نتیجه طول عمر چراغ افزایش خواهد یافت. چراغ سیگنال تابلو برق کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارد و می‌ تواند ایمنی را افزایش دهد زیرا توانسته مشکلات زیادی را ناشی از برق گرفتگی در اثر حضور ولتاژ برطرف کند‌. تابلو برق سه فاز

چرا از چراغ سیگنال در تابلو برق‌ ها استفاده می‌ شود؟

این سوال ممکن است برای بسیاری از شما عزیزان به وجود بیاید. به صورت کلی دامنه کاربرد چراغ سیگنال تابلو برق با توجه به نیازهایی است که در تابلو برق وجود دارد. این چراغ با توجه به عملکرد بالایی که دارد، می‌ تواند نیازهای موجود در تابلو برق را به خوبی حل کند. در زیر به دلایل استفاده از چراغ سیگنال در تابلو برق‌ ها پرداخته‌ ایم:

  • نشان دهنده وجود ولتاژ در مدار (با روشن شدن نشان می‌ دهد که آیا ولتاژی در مدار وجود دارد یا خیر)
  • اطلاع رسانی به کاربران و افراد در خصوص هشدارهای ناشی از خطر و اقدامات ایمنی لازم از طرف کاربران
  • هشدار در خصوص وضعیت خاص پیش آمده در مدار
  • جلوگیری از خطرات و حوادثی که ممکن است به وجود بیاید.
  • سهولت در تشخیص خطا و رفع نقص‌ های مدار مورد نظر و اقدامات لازم برای تعمیر آن
  • سهولت در درک اطلاعات و دستورات با رنگ های متفاوت و علائم مختلف
  • افزایش امنیت و کاهش برق گرفتگی ناشی از افزایش ولتاژ
کاربرد چراغ سیگنال تابلو برق
کاربرد چراغ سیگنال تابلو برق چیست؟

کاربرد چراغ سیگنال تابلو برق

در بخش قبل اذعان داشتیم که چراغ سیگنال تابلو برق کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارد و در صنایع مختلف می‌ توان از آن بهره برد. به صورت کلی شما عزیزان در هر مداری که می‌ خواهید تغییرات را در آن ببینید، می‌ توانید از چراغ سیگنال تابلو برق بهره ببرید. از جمله کاربردهای بسیار مهم این چراغ می‌ توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • نشان دادن وجود داشتن یا نداشتن برق در مدار
  • قطع یا وصل بودن کلید
  • ورود خازن به مدار (متصل شدن خازن در مدار مربوطه)
  • نمایش تریپ یا فالت و …

نکته حائز اهمیت این است که روشن شدن هر کدام از چراغ سیگنال تابلو برق بر روی درب تابلو، یک علامت، اخطار یا هشدار برای کاربران می‌ باشد.

مزیت‌ های استفاده از چراغ سیگنال تابلو برق

با توجه به مواردی که در بخش‌ های قبل اذعان داشته‌ ایم، استفاده از چراغ سیگنال تابلو برق در مدارها و تابلوهای مختلف؛ مزیت‌ های خاص خود را داراست. به صورت کلی دامنه استفاده از چراغ سیگنال در تابلو برق تنها برای دفع خطر نیست بلکه خیلی گسترده‌ تر از آن است. از جمله مزیت‌ های چراغ سیگنال تابلو برق می‌ توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این چراغ با استفاده از رنگ‌ ها و الگوهای متفاوت و در عین حال تعیین شده، اطلاعات ویژه‌ ای را در اختیار اپراتورها قرار می‌ دهد که در صورت نیاز می‌ توان آن‌ ها را بر طرف کرد.
  • استفاده از چراغ سیگنال در تابلو برق می‌ تواند امنیت را افزایش داده تا در صورت بروز خطر اقدامات لازم توسط اپراتورها و کاربران صورت گیرد.
  • این چراغ می‌ تواند از ایجاد خسارت‌ های مالی به هنگام حوادث برقی جلوگیری نماید (با اطلاع رسانی به موقع و مناسب)
    با استفاده از این چراغ خطاها در تابلو برق قابل تشخیص است و می‌ توان به موقع آن‌ ها را بر طرف کرد.
  • با بهره‌ مندی چراغ سیگنال تابلو برق تمامی مشکلات و آسیب‌ های تابلو شناسایی شده و مشکلات برطرف خواهد شد.
  • چراغ سیگنال تابلو برق به عنوان یک هشدار دهنده بسیار ایمن و مناسب مورد استفاده قرار می‌ گیرد و باعث می‌ شود تا در کوتاه‌ ترین زمان ممکن از اتفاقات ناگوار جلوگیری شود.
  • استفاده از چراغ سیگنال تابلو برق سبب افزایش کارایی و بهره وری در سیستم برق خواهد شد.
  • با نشان دادن وضعیت فعلی مدار و دستورات مختلف، کاربران می توانند عملکرد مناسب را انتخاب کنند و از منابع برق بهره برداری مناسب و بهینه‌ ای داشته باشند.
  • به صورت کلی بهبود امنیت، کاهش خطرات، ارائه اطلاعات قابل فهم و جلوگیری از خسارت‌ های مالی مربوط به حوادث برقی از جمله مزیت‌ های بسیار مهم این چراغ خاص است.
رنگ‌ چراغ سیگنال تابلو برق
چراغ سیگنال تابلو برق

رنگ‌ های چراغ سیگنال تابلو برق

این چراغ در رنگ‌ های بسیار مختلفی وجود دارد. شایان ذکر است که به هنگام ساخت تابلو برق، از پنج رنگ این چراغ که شامل سبز، قرمز، زرد، آبی و سفید برای نمایشگرهای درب تابلو استفاده خواهد شد. هر رنگ نمایانگر یک وضعیت در تابلو برق است که در ادامه به آن می‌ پردازیم:

  • چراغ سیگنال سبز رنگ
    نمایش وضعیت عادی و نرمال در سیستم و آماده به کار بودن آن
  • چراغ سیگنال قرمز رنگ
    نشان دهنده وضعیت غیر عادی و خطر در سیستم
  • چراغ سیگنال زرد رنگ
    نشان دهنده وضعیت هشدار در تابلو برق
  • چراغ سیگنال آبی رنگ
    نشان دهنده اقدامات لازم از طرف اپراتور
  • چراغ سیگنال سفید رنگ
    جنبه نمایشی دارد، نیاز به اقدامات خاص از طرف اپراتور نیست.
سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی چراغ سیگنال تابلو برق بپردازیم. شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کرده و در خصوص این چراغ‌ها با مشاوران و کارشناسان مجموعه ما مشورت نمایید.

سوالات متداول درباره چراغ سیگنال تابلو برق بیشتر بدانیم

  1. نمایش سه فاز با استفاده از چراغ سیگنال چگونه است؟
    نمایش سه‌ فاز با توجه به استاندارد کاری از رنگ‌ های قرمز، زرد، آبی یا رنگ‌های قرمز، زرد و سبز، کنار هم استفاده می‌ شود.
  2. کاربرد در پوش رنگی چراغ چیست؟
    درپوش رنگی باعث تغییر رنگ چراغ سیگنال در زمان روشن شدن خواهد شد و در رنگ‌ های سفید، آبی، قرمز، زرد و سبز تولید می‌ شوند، که هر رنگ معنای خاصی دارد.
  3. چراغ سیگنال بر اساس ولتاژ به چند دسته تقسیم می‌ شود؟
    24 ولت، 48 ولت، 110 ولت و 220 ولت
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =